Sleď na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleď na červeném víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 35721 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
800 g | Sleď čerstvý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 298,0mg |
Draslík | 280,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 667,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleď na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné sledě zbavené hřbetní kosti rozpůlíme, omyjeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Opečeme je po obou stranách na části másla v pekáči a vyjmeme. |
2 | Ve výpeku opečeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme zpět sledě, přilijeme víno a na sledě navrstvíme opečenou cibuli. Vše posypeme strouhankou, kterou pokapeme zbylým máslem. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
4 | Sledě upravíme na talíře, obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou petrželkou. |
5 | Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami. |