Recept

Treska plněná šunkou a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35722

Ingredience

50 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Gouda 45%
0,5 kávová lžička Sůl
1000 g Treska aljašská
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 944kJ
4% Sacharidy 14 g
59% Tuky 44 g
24% Sodík 487 mg
108% Bílkoviny 61 g

Treska plněná šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Ze 100g másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a necháme vychladnout. Vmícháme žloutky, na kostičky nakrájený sýr, nadrobno nakrájenou šunku, sůl a pepř. Zahřejeme, aby se sýr roztavil a vznikla hladká směs.

2

Očištěné a omyté tresky urovnáme do zapékací mísy bříškem vzhůru a naplníme je připravenou směsí. Ryby pokapeme rajčatovým protlakem a navrch položíme vločky zbylého másla.

3

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečené tresky posypeme nasekanou petrželkou.

4

Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept