Guláš z filé s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z filé s červeným vínem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 35723 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
25 g | Cibule |
600 g | Filé z aljašské tresky |
200 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Protlak rajčatový |
20 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 78,4mg |
Draslík | 92,3mg |
Vláknina | 723,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Guláš z filé s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle dozlatova. Přidáme rozetřený česnek, podlijeme vývarem, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak a na kostičky nakrájenou, opečenou slaninu. Směs promícháme a chvíli povaříme. |
2 | Potom vložíme omyté, na kostky nakrájené filé a zvolna podusíme doměkka. Guláš dochutíme solí, přilijeme červené víno a přidáme nasekanou petrželku. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže. |