Jednoduchý recept

Zapečené pivní špekáčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35724
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 ks Cibule
3 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Paprikové lusky čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
3 špetka Pepř bílý
3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 ks Rajčata
8 ks Rohlíky bílé
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
12 ks Špekáčky
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,240 kcal
Kilojoule 5 187kJ
22% Sacharidy 80 g
129% Tuky 97 g
14% Sodík 282 mg
20% Bílkoviny 11 g

Zapečené pivní špekáčky postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, dáme je do mísy, osolíme, opepříme bílým pepřem, ochutíme cukrem a pokapeme olivovým olejem. Omyté papriky rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jadýrek.

2

Špekáčky sloupneme ze střívek a rozkrájíme je na poloviny. Rozkrojené strany posypeme pomletým pepřem 4 barev a střídavě je potřeme kečupem a hořčicí. Pekáček vytřeme sádlem a položíme na něj špekáčky rozkrojenou stranou navrch. Papriky vložíme s rajčaty mezi špekáčky a vše posypeme cibulí s česnekem. Nakonec vše zalijeme pivem. Zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby péct.

3

Pečeme při 220°C přibližně 35-45 minut.

4

Horké podáváme s rohlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept