Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35725
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Filé z aljašské tresky
4 ks Houby čerstvé
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 590kJ
2% Sacharidy 7 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 208 mg
57% Bílkoviny 32 g

Ragú z filé s houbami postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme na kostky nakrájené porce filé a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

3

Potom vložíme 4 očištěné, na plátky nakrájené čerstvé houby, podlijeme bílým vínem a dusíme dalších 5 minut. Odstavíme z plotny a zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutky. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dál už nevaříme.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept