Ragú z filé s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z filé s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35725 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Filé z aljašské tresky |
4 ks | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 280,1mg |
Draslík | 187,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z filé s houbami postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme na kostky nakrájené porce filé a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. |
3 | Potom vložíme 4 očištěné, na plátky nakrájené čerstvé houby, podlijeme bílým vínem a dusíme dalších 5 minut. Odstavíme z plotny a zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutky. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dál už nevaříme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé bílé pečivo. |