Brynzová polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzová polévka s bramborami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35726 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
50 g | Cibule |
15 g | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
150 g | Sýr Brynza |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 382,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kopr čerstvý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brynzová polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na tenké nudličky, očištěné brambory na kostičky, cibuli nadrobno, kopr posekáme najemno. |
2 | V hrnci necháme rozškvařit slaninu, jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli, osmahneme, necháme zesklovatět a zalijeme horkou vodou. |
3 | Osolíme, v malém množství vody rozmícháme brynzu a pomalu ji vléváme do hrnce. Stále mícháme, aby se netvořily hrudky. Necháme krátce povařit, přidáme máslo, přisypeme kostičky brambor a vaříme ještě 12 až 15 minut. Polévku podle chuti dosolíme a přímo v talířích posypeme posekaným koprem. |