Jednoduchý recept

Pirohy s plíčkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35727
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
700 g Jehněčí plíčky
400 g Mouka polohrubá
4 g Pepř černý mletý
1 ks Rohlíky bílé
30 g Sádlo škvařené
200 g Slanina vepřová
9 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 969kJ
15% Sacharidy 55 g
30% Tuky 22 g
44% Sodík 877 mg
24% Bílkoviny 14 g

Pirohy s plíčkami postup přípravy receptu:

1

Plíčky uvaříme ve vodě doměkka, slijeme, okapeme a spolu s rohlíkem namočeným ve vodě semeleme na masovém mlýnku.

2

Cibuli nasekanou nadrobno osmažíme na sádle, přidáme umletou směs, krátce orestujeme, osolíme a opepříme.

3

V míse smícháme mouku, vodu, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce a naplníme směsí. Přeložíme napůl, okraje pevně stiskneme a pirohy uvaříme v osolené mírně se vařící vodě 5 minut.

4

Po vyjmutí necháme okapat, rozložíme na mísu a polijeme vyškvařenou slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept