Salát s fetou a čerstvými švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s fetou a čerstvými švestkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3573 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
250 g | Hrášek |
1 kávová lžička | Olej avokádový |
50 g | Rukola |
50 g | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Švestky |
100 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 264,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Hrášek, Olej avokádový, Salát ledový, Sůl, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rukola, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s fetou a čerstvými švestkami postup přípravy receptu:
1 | Hráškové lusky rozpůlíme, promícháme s listy salátu, rukoly a bazalky. Přidáme vypeckované, na plátky nakrájené švestky a rozdělíme na talíře. |
2 | Posypeme rozdrobenou fetou, zakápneme olejem a citronovou šťávou. |
3 | Podle chuti osolíme, dochutíme kořením a podáváme. |