Tvarohová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35736 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
10 g | Kmín drcený |
100 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vejce slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 63,8mg |
Draslík | 228,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 157,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová polévka postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh rozetřeme se solí a kmínem, dáme na teplé místo odležet. Vařené brambory nakrájíme nahrubo. |
2 | Tvaroh zalijeme horkou vodou, rozmícháme, vlijeme do vroucí vody v hrnci, povaříme pár minut, v hrnku smícháme mléko s trochou studené vody, přisypeme mouku a dobře rozmícháme, přidáme vejce, rozkvedláme a pomalu přiléváme do hrnce. Stále mícháme. Povaříme ještě pár minut, dosolíme podle chuti a odstavíme. Do talířů vložíme horké brambory a zalijeme polévkou. |