Vařený chřest s tatarskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený chřest s tatarskou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35738 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
750 g | Chřest zelený |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 20,5mg |
Vláknina | 298,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Omáčka tatarská, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený chřest s tatarskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Chřest uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a pokrájíme na malé kousky. Vařený chřest pokapeme citrónovou šťávou, přelijeme tatarskou omáčkou a posypeme sekanou petrželovou natí. Osolíme a opepříme podle chuti a podáváme teplé. |