Restovaná kachna se švestkami, červeným zelím a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restovaná kachna se švestkami, červeným zelím a chřestem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3574 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chřest bílý |
4 ks | Kachní prsa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Sirup malinový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Švestky |
2 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 145,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Švestky, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restovaná kachna se švestkami, červeným zelím a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrouháme, švestky vypeckujeme, nakrájíme na dílky, smícháme se zelím, v kastrolu zahřejeme a několik minut bez podlití podusíme. Poté přelijeme sirupem a dusíme doměkka. |
2 | Mezitím v pánvi rozpálíme olej a maso nakrájené na plátky doměkka orestujeme. |
3 | Chřest přelijeme vroucí vodou, necháme okapat a nakrájíme na proužky nebo nastrouháme na hoblinky. |
4 | Maso se zelím a švestkami rozdělíme na talíře, ozdobíme chřestem, dochutíme solí a pepřem a podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít sirup z granátových jablek.