Dunajské klobásy s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dunajské klobásy s fazolemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35741 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole cannellini |
8 ks | Klobása Dunajská |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 502,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole cannellini, Klobása Dunajská, Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dunajské klobásy s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Papriku zbavíme semínek a pokrájíme na tenké proužky. Propícháme klobásy vidličkou a pečeme je na předehřátém grilu 12 minut. Poté je dáme stranou a udržujeme teplé. |
2 | Rozehřejeme v pánvi olej, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, papriku a česnek. Přidáme do pánve rajčata a 5 minut podusíme za občasného míchání, aby se trochu odpařila voda a omáčka zhoustla. |
3 | Přidáme do směsi fazole cannellini, rajčatový protlak a klobásky. Prohříváme 5 minut, přidáme 4 lžíce vody. Podáváme horké. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s bramborovou kaší nebo vařenou rýží.