Štika s vinným cibulovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika s vinným cibulovým máslem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35742 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel - nať |
600 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
600 ml | Voda pitná |
vinné cibulové máslo | |
---|---|
1 ks | Cibule |
100 ml | Víno bílé |
Štika s vinným cibulovým máslem | |
100 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 151,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Feferony, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Cibule, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Štika obecná, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika s vinným cibulovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vodu a víno, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, snítku petrželky, feferonky, osolíme, okořeníme a chvíli povaříme. Necháme vychladnout. |
2 | Do vychladlého vývaru vložíme očištěné a omyté porce štiky a vaříme je doměkka. |
3 | Příprava másla: Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zalijeme vínem a vaříme tak dlouho, až bude cibule úplně měkká a víno se vyvaří. K teplé cibulové kaši po částech přidáváme máslo a šleháme do zhoustnutí. |
4 | Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme připraveným máslem. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |