Recept

Štika s vinným cibulovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 35742
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 ks Feferony
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel - nať
600 g Štika obecná
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
600 ml Voda pitná
vinné cibulové máslo
1 ks Cibule
100 ml Víno bílé
Štika s vinným cibulovým máslem
100 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 502kJ
3% Sacharidy 10 g
144% Tuky 108 g
10% Sodík 206 mg
32% Bílkoviny 18 g

Štika s vinným cibulovým máslem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu a víno, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, snítku petrželky, feferonky, osolíme, okořeníme a chvíli povaříme. Necháme vychladnout.

2

Do vychladlého vývaru vložíme očištěné a omyté porce štiky a vaříme je doměkka.

3

Příprava másla: Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zalijeme vínem a vaříme tak dlouho, až bude cibule úplně měkká a víno se vyvaří. K teplé cibulové kaši po částech přidáváme máslo a šleháme do zhoustnutí.

4

Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme připraveným máslem.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept