Recept

Omáčka z olomouckých tvarůžků – tvarůžnica

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35745
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 dl Mléko plnotučné
0,5 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Tvaroh měkký
100 g Tvarůžky olomoucké věnečky

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 586kJ
1% Sacharidy 5 g
10% Tuky 7 g
5% Sodík 98 mg
25% Bílkoviny 14 g

Omáčka z olomouckých tvarůžků – tvarůžnica postup přípravy receptu:

1

Mléko dáme do rendlíku, přimícháme sůl, kmín, pepř a pomalu přivedeme k varu.

2

Snížíme teplotu, přidáme do něj pokrájené olomoucké tvarůžky (olomoucké syrečky) a pomalu vaříme asi 7–10 minut. Pak rendlík odstavíme z plotny. Do mísy rozdrobíme hrudkovitý měkký tvaroh a zalijeme ho horkým mlékem s tvarůžky.

3

Přimícháme máslo a drobně pokrájenou omytou pažitku.

Poznámka

Tvarůžnici podáváme k vařeným bramborům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept