Jednoduchý recept

Vitello tonnato

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35746

Ingredience

50 g Ančovička - filety
2 ks Bobkový list
2 ks Celer - nať
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 ks Hřebíček
2 kávová lžička Kapary
2 ks Mrkev kořen
1,5 dl Olej olivový
10 g Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
750 g Telecí kýta
90 g Tuňák ve vlastní šťávě
2 ks Vaječný žloutek slepičí
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 939kJ
4% Sacharidy 13 g
294% Tuky 221 g
17% Sodík 347 mg
93% Bílkoviny 52 g

Vitello tonnato postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme telecí kýtu převázanou nití, přidáme bobkové listy, celý pepř, hřebíčky, cibuli, mrkev, celer a půl lžičky soli. Vše zalijeme dostatečným množstvím vody a přivedeme k varu. Z povrchu odebereme pěnu, zakryjeme hrnec pokličkou a vaříme maso hodinu. Poté necháme maso vystydnout a tekutinu procedíme.

2

Rozmačkáme si tuňáka se 4 plátky ančoviček, lžící oleje a kapary, přidáme žloutky a vše rozmixujeme v mixéru nahladko. Vznikne nám omáčka. Do omáčky přidáme citronovou šťávu a zašleháváme postupně olej. Osolíme a opepříme.

3

Telecí maso pokrájíme na plátky a narovnáme na mísu, aby se překrývaly. Přelijeme je omáčkou, mísu přikryjeme a necháme přes noc v lednici.

4

Podáváme vychlazené.

Poznámka

Mrkev, cibuli a stonky celeru pokrájíme na kousky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept