Vitello tonnato - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vitello tonnato
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35746 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Ančovička - filety |
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 ks | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kapary |
2 ks | Mrkev kořen |
1,5 dl | Olej olivový |
10 g | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Telecí kýta |
90 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 338,9mg |
Draslík | 831,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Pepř černý celý, Sůl, Telecí kýta, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kapary, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vitello tonnato postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme telecí kýtu převázanou nití, přidáme bobkové listy, celý pepř, hřebíčky, cibuli, mrkev, celer a půl lžičky soli. Vše zalijeme dostatečným množstvím vody a přivedeme k varu. Z povrchu odebereme pěnu, zakryjeme hrnec pokličkou a vaříme maso hodinu. Poté necháme maso vystydnout a tekutinu procedíme. |
2 | Rozmačkáme si tuňáka se 4 plátky ančoviček, lžící oleje a kapary, přidáme žloutky a vše rozmixujeme v mixéru nahladko. Vznikne nám omáčka. Do omáčky přidáme citronovou šťávu a zašleháváme postupně olej. Osolíme a opepříme. |
3 | Telecí maso pokrájíme na plátky a narovnáme na mísu, aby se překrývaly. Přelijeme je omáčkou, mísu přikryjeme a necháme přes noc v lednici. |
4 | Podáváme vychlazené. |
Poznámka
Mrkev, cibuli a stonky celeru pokrájíme na kousky.