Jednoduchý recept

Telecí kotlety neapolské

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 35748
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Estragon
2 ks Jablka
175 g Mascarpone
200 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
8 g Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
4 ks Telecí kotlety
400 g Těstoviny Stortelli
2,5 l Voda pitná
175 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

114% Kalorie 2,252 kcal
Kilojoule 9 423kJ
27% Sacharidy 97 g
160% Tuky 120 g
93% Sodík 2 g
334% Bílkoviny 188 g

Telecí kotlety neapolské postup přípravy receptu:

1

Rozpustíme v pánvi 60 g másla a osmahneme na něm po každé straně kotlety 5 minut. Poté dáme do mísy a udržujeme v teple.

2

V pánvi osmahneme pokrájenou cibuli a nakrájená jablka na plátky – zbavená jadřinců. Vyndáme z pánve, dáme na talíř a udržujeme teplé.

3

V pánvi rozpustíme zbývající máslo a osmahneme na něm pokrájené žampiony, celý pepř a estragon. Posypeme vše sezamovými semínky.

4

Přivedeme v hrnci osolenou vodu k varu, dáme do ní těstoviny a lžíci oleje a vaříme je 10 minut, poté scedíme a dáme do zapékací mísy.

5

Na další lžíci oleje osmahneme překrojená rajčata a bazalku cca 3 minuty. Na těstoviny nasypeme rozdrobený sýr mascarpone a polijeme zbývajícím olejem. Dáme na ně cibuli, jablka a kotlety a na kotlety dáme žampiony, pepř a šťávu z pánve. Vše obložíme rajčaty a bazalkou a zapékáme v předehřáté troubě 5 minut. Osolíme a opepříme. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept