Telecí kotlety neapolské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kotlety neapolské
Telecí kotlety neapolské
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35748 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Estragon |
2 ks | Jablka |
175 g | Mascarpone |
200 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej olivový |
8 g | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Telecí kotlety |
400 g | Těstoviny Stortelli |
2,5 l | Voda pitná |
175 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 780,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 504,3mg |
Vitamín B6 | 4,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Estragon, Jablka, Pepř černý celý, Rajčata, Sezam - semena, Sůl, Telecí kotlety, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Stortelli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kotlety neapolské postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme v pánvi 60 g másla a osmahneme na něm po každé straně kotlety 5 minut. Poté dáme do mísy a udržujeme v teple. |
2 | V pánvi osmahneme pokrájenou cibuli a nakrájená jablka na plátky – zbavená jadřinců. Vyndáme z pánve, dáme na talíř a udržujeme teplé. |
3 | V pánvi rozpustíme zbývající máslo a osmahneme na něm pokrájené žampiony, celý pepř a estragon. Posypeme vše sezamovými semínky. |
4 | Přivedeme v hrnci osolenou vodu k varu, dáme do ní těstoviny a lžíci oleje a vaříme je 10 minut, poté scedíme a dáme do zapékací mísy. |
5 | Na další lžíci oleje osmahneme překrojená rajčata a bazalku cca 3 minuty. Na těstoviny nasypeme rozdrobený sýr mascarpone a polijeme zbývajícím olejem. Dáme na ně cibuli, jablka a kotlety a na kotlety dáme žampiony, pepř a šťávu z pánve. Vše obložíme rajčaty a bazalkou a zapékáme v předehřáté troubě 5 minut. Osolíme a opepříme. Podáváme horké. |