Recept

Salát s chřestem a ředkvičkami a sladkokyselou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35750

Ingredience

500 g Chřest bílý
500 g Chřest zelený
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
5 ks Ředkvička
0,3 ks Salát hlávkový

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 730kJ
5% Sacharidy 18 g
14% Tuky 10 g
5% Sodík 97 mg
12% Bílkoviny 7 g

Salát s chřestem a ředkvičkami a sladkokyselou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Chřest očistíme, oloupeme a vaříme v osolené vodě 15 minut. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Ředkvičky důkladně opláchneme a nasekáme na jemné plátky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtinky. Petrželku nasekáme a vsypeme do směsi. Vše zalijeme zálivkou.

2

Zálivka: Smícháme olivový olej, vinný ocet s cukrem. Směs na závěr ochutíme pepřem a solí. Salát servírujeme na rozprostřených listech hlávkového salátu.

Poznámka

Podáváme za studena s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept