Salát s chřestem a ředkvičkami a sladkokyselou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s chřestem a ředkvičkami a sladkokyselou zálivkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35750 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
500 g | Chřest zelený |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový jedlý |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
5 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
0,3 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 488,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Pepř bílý, Rajčata, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej olivový jedlý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s chřestem a ředkvičkami a sladkokyselou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme, oloupeme a vaříme v osolené vodě 15 minut. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Ředkvičky důkladně opláchneme a nasekáme na jemné plátky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtinky. Petrželku nasekáme a vsypeme do směsi. Vše zalijeme zálivkou. |
2 | Zálivka: Smícháme olivový olej, vinný ocet s cukrem. Směs na závěr ochutíme pepřem a solí. Salát servírujeme na rozprostřených listech hlávkového salátu. |
Poznámka
Podáváme za studena s pečivem.