Recept

Švestková omáčka s uzeným masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35751
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
3 polévková lžíce Povidla švestková
0,5 polévková lžíce Skořice celá
1,5 cl Slivovice
1,3 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 šálek Švestky
500 g Uzené maso vařené
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 971 kcal
Kilojoule 4 062kJ
8% Sacharidy 29 g
116% Tuky 87 g
5% Sodík 105 mg
13% Bílkoviny 8 g

Švestková omáčka s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme sušené vypeckované švestky, dáme je do rendlíku s 6 dl vody, novým kořením, hřebíčkem, citronovou kůrou, kouskem celé skořice (2–3 cm) a cukrem. Pomalu vaříme asi 35 minut.

2

Mezitím si v malém kastrůlku rozvaříme 3 lžíce švestkových povidel s 1 dl vody. Ve smetaně si rozmícháme maizenu a smícháme s rozvařenými povidly.

3

Rozvařené švestky i s tekutinou rozmixujeme dohladka, ale předtím vyjmeme koření. Přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání přidáme povidla se smetanou. Krátce, asi 5 minut, povaříme, dochutíme cukrem, máslem, solí a 1,5 cl slivovice.

4

Plátky uzeného teplého masa rozdělíme na talíře, zalijeme švestkovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Ke švestkové omáčce s uzeným masem podáváme jako přílohu bramborové nebo houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept