Švestková omáčka s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková omáčka s uzeným masem
Švestková omáčka s uzeným masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35751 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Povidla švestková |
0,5 polévková lžíce | Skořice celá |
1,5 cl | Slivovice |
1,3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 šálek | Švestky |
500 g | Uzené maso vařené |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 40,4mg |
Draslík | 157,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hřebíček, Nové koření celé, Skořice celá, Sůl, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Povidla švestková, Slivovice, Smetana 33% (šlehačka), Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková omáčka s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme sušené vypeckované švestky, dáme je do rendlíku s 6 dl vody, novým kořením, hřebíčkem, citronovou kůrou, kouskem celé skořice (2–3 cm) a cukrem. Pomalu vaříme asi 35 minut. |
2 | Mezitím si v malém kastrůlku rozvaříme 3 lžíce švestkových povidel s 1 dl vody. Ve smetaně si rozmícháme maizenu a smícháme s rozvařenými povidly. |
3 | Rozvařené švestky i s tekutinou rozmixujeme dohladka, ale předtím vyjmeme koření. Přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání přidáme povidla se smetanou. Krátce, asi 5 minut, povaříme, dochutíme cukrem, máslem, solí a 1,5 cl slivovice. |
4 | Plátky uzeného teplého masa rozdělíme na talíře, zalijeme švestkovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Ke švestkové omáčce s uzeným masem podáváme jako přílohu bramborové nebo houskové knedlíky.