Recept

Cibulová polévka s masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35753

Ingredience

200 g Chléb konzumní
4 ks Cibule
1 ks Citrony
300 g Hovězí maso přední
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Vegeta
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 004kJ
7% Sacharidy 25 g
10% Tuky 8 g
11% Sodík 226 mg
31% Bílkoviny 18 g

Cibulová polévka s masem postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme, nakrájíme na malé kostky, vložíme do hrnce se studenou, osolenou vodou a povaříme 20 minut skoro doměkka. Zasypeme sladkou paprikou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pepř, vegetu a vaříme pod poklicí dalších asi 20 minut. Před dokončením vaření do hrníčku rozklepneme a rozkvedláme vejce, které vlijeme do polévky a necháme je srazit, přihodíme nadrobno nasekanou petrželovou nať, dochutíme citrónovou šťávou.

2

Na pánvi rozpálíme sádlo, chléb nakrájíme na kostky a osmažíme ho do růžova.

Poznámka

Polévku servírujeme teplou, na nahřátém talíři s citrónem, který podle chuti vymačkáme do polévky. Osmažený chléb jako příloha se podává zvlášť v slušivé nádobce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept