Jednoduchý recept

Slepičí polévka s domácí zavářkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 35754
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Zavářka
120 g Mouka pšeničná hrubá
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
1000 ml Voda pitná
Polévka
30 g Celer bulvový
40 g Cibule
30 g Mrkev kořen
10 g Paprika mletá sladká
20 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
30 g Petržel kořen
50 g Sádlo škvařené
1 špetka Šafrán
500 g Slepice
15 g Sůl
1400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 923kJ
7% Sacharidy 27 g
53% Tuky 40 g
104% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Slepičí polévka s domácí zavářkou postup přípravy receptu:

1

Do misky nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, lžíci vody a vypracujeme tužší těsto na zavářku. Necháme chvilku odpočinout.

2

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme půlku omyté slepice, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a vaříme jednu hodinu. Mezitím si v pánvi rozškvaříme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme trochou vývaru od slepice a dusíme 5 minut. Z hrnce vyndáme slepici, zbavíme ji kůže, maso obereme a nakrájíme na malé kousky, vrátíme ho do polévky, přidáme podušenou zeleninu, přidáme šafrán a povaříme pár minut.

3

V rendlíku přivedeme k varu trochu vody, osolíme a na hrubém struhadle strouháme těsto na zavářku rovnou do vroucí vody. Promícháme a povaříme pět minut. Scedíme a necháme okapat.

4

Do talířů vložíme porci zavářky a zalijeme horkou polévkou. Porce posypeme posekanou pažitkou.

Poznámka

Chceme-li zkrátit dobu vaření, použijeme hotový vývar z kostky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept