Italská saltimbocca - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská saltimbocca
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35755 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
450 g | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
8 ks | Šalvěj čerstvá |
100 g | Šunka parmská |
2 dl | Víno bílé |
2 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 73,1mg |
Draslík | 405,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí prsa, Šalvěj čerstvá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Šunka parmská, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská saltimbocca postup přípravy receptu:
1 | Krůtí plátky dáme mezi pergamenový papír a naklepeme je. Každý plátek přeřízneme napůl. Plátky šunky upravíme tak, aby každý pokrýval každou porci masa. Navrch dáme šalvějový lístek. Maso srolujeme a propíchneme párátkem. |
2 | Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Vložíme krůtí rolky a za občasného obracení je osmahneme 5 minut. Přilijeme do pánve bílé víno a kuřecí vývar a dusíme 15 minut. Okamžitě podáváme. |