Zeleninová polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka se smetanou
Zeleninová polévka se smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35757 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
2 špetka | Vegeta |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 276,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou petržel, mrkev, česnek a na kostky nakrájený celer. Zalijeme vodou a pod poklicí povaříme 20 minut doměkka. |
2 | Když je zelenina měkka, dáme do polévky nasekanou petrželovou nať, celerovou nať, hrášek. |
3 | V hrníčku smícháme smetanu s mletou sladkou paprikou, moukou, vlijeme do polévky. Zamícháme a podle chuti přidáme vegetu, sůl pepř, necháme přejít varem a odstavíme. |
Poznámka
Polévku podáváme s opečeným chlebem.