Recept

Teplý salát s houbami a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35759
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
500 g Chřest bílý
1 kostka Cukr kostkový
200 g Hlíva ústřičná
125 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
Omáčka
2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Voda pitná
Dip
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 ml Smetana zakysaná15%

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 204kJ
4% Sacharidy 16 g
29% Tuky 22 g
7% Sodík 135 mg
23% Bílkoviny 13 g

Teplý salát s houbami a chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest uvaříme ve vroucí osolené vodě s 1 kostkou cukru a lžičkou másla. Uvařený chřest vyndáme z vody děrovanou naběračkou a odložíme na teplé místo, aby chřest nevychladl.

2

Na pánvi v másle orestujeme stroužek česneku, aby máslo získalo česnekovou vůni a chuť. Na takto získaném česnekovém másle osmahneme nakrájené houby. Po dvou minutách k houbám přidáme krevety a ještě krátce osmahneme. Teplý chřest rozložíme na talíře, překryjeme ho osmahlými houbami s krevetami a přelijeme talíře omáčkou. Na sám konec salát ozdobíme kopečkem smetanového dipu.

3

Omáčka: 2 lžíce sojové omáčky smícháme s balzamikovým octem, vodou a čerstvě mletým pepřem.

4

Dip: Zakysanou smetanu vymícháme do hladka s citrónovou šťávou, cukrem, pepřem a pažitkou. Nakonec opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku.

Poznámka

Salát podáváme teplý s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept