Jednoduchý recept

Z růžových plátků v omáčce telecí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35760

Ingredience

1 kávová lžička Majoránka čerstvá
175 g Máslo čerstvé
1,5 dl Ocet z okvětních plátků růže
7 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
450 g Telecí kýta
450 g Těstoviny Fettuccine
1,5 dl Vývar rybí
0,5 dl Šťáva z růžových grepů
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 832 kcal
Kilojoule 3 481kJ
18% Sacharidy 64 g
65% Tuky 49 g
16% Sodík 316 mg
62% Bílkoviny 35 g

Z růžových plátků v omáčce telecí postup přípravy receptu:

1

Hrnec s mírně osolenou vodou přivedeme k varu, uvaříme v ní fettucine 10 minut, aby byly měkké. Procedíme je, dáme na servírovací mísu a polijeme 2 lžícemi olivového oleje a posypeme oreganem a majoránkou.

2

Rozehřejeme ve velké pánvi 50 g másla a zbývající olej. Osmahneme na něm telecí řízky po obou stranách, vyndáme a dáme na těstoviny.

3

Přidáme do pánve ocet z růžových okvětních plátků a rybí vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se dvě třetiny neodpaří. Přidáme smetanu a grapefruitovou šťávu a povaříme 4 minuty. Zbývající máslo pokrájíme na kostky a přidáme za neustálého šlehání do pánve, aby se spojilo s ostatními surovinami.

4

Omáčkou přelijeme telecí maso a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept