Z růžových plátků v omáčce telecí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Z růžových plátků v omáčce telecí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35760 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Majoránka čerstvá |
175 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Ocet z okvětních plátků růže |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
0,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 dl | Šťáva z růžových grepů |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Telecí kýta |
450 g | Těstoviny Fettuccine |
1,5 dl | Vývar rybí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 123,2mg |
Draslík | 379,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šťáva z růžových grepů, Sůl, Telecí kýta, Vývar rybí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Máslo čerstvé, Olej olivový, Oregano čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet z okvětních plátků růže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Z růžových plátků v omáčce telecí postup přípravy receptu:
1 | Hrnec s mírně osolenou vodou přivedeme k varu, uvaříme v ní fettucine 10 minut, aby byly měkké. Procedíme je, dáme na servírovací mísu a polijeme 2 lžícemi olivového oleje a posypeme oreganem a majoránkou. |
2 | Rozehřejeme ve velké pánvi 50 g másla a zbývající olej. Osmahneme na něm telecí řízky po obou stranách, vyndáme a dáme na těstoviny. |
3 | Přidáme do pánve ocet z růžových okvětních plátků a rybí vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se dvě třetiny neodpaří. Přidáme smetanu a grapefruitovou šťávu a povaříme 4 minuty. Zbývající máslo pokrájíme na kostky a přidáme za neustálého šlehání do pánve, aby se spojilo s ostatními surovinami. |
4 | Omáčkou přelijeme telecí maso a podáváme. |