Recept

Sumec s mandlovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 35761

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
100 g Mandle
125 ml Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
600 g Sumec filety
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 329kJ
7% Sacharidy 24 g
48% Tuky 36 g
40% Sodík 799 mg
59% Bílkoviny 33 g

Sumec s mandlovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vodu vlijeme do hrnce, přidáme ocet, oloupanou, rozpůlenou cibuli, sůl a pepř. Přivedeme k varu, vložíme omyté porce sumce a vaříme doměkka.

2

Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. Přidáme do něj nahrubo nastrouhané mandle, citronovou šťávu a citronovou kůru. Chvíli povaříme, podle chuti osladíme a vmícháme žloutek. Dál už nevaříme.

3

Sumce upravíme na talíře a přelijeme mandlovou omáčkou.

4

Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept