Sumec s mandlovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sumec s mandlovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 35761 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Mandle |
125 ml | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Sumec filety |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 196,1mg |
Draslík | 731,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Mandle, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Sumec filety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sumec s mandlovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vodu vlijeme do hrnce, přidáme ocet, oloupanou, rozpůlenou cibuli, sůl a pepř. Přivedeme k varu, vložíme omyté porce sumce a vaříme doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. Přidáme do něj nahrubo nastrouhané mandle, citronovou šťávu a citronovou kůru. Chvíli povaříme, podle chuti osladíme a vmícháme žloutek. Dál už nevaříme. |
3 | Sumce upravíme na talíře a přelijeme mandlovou omáčkou. |
4 | Vhodnou přílohou jsou opékané brambory. |
No to je pěknej hnus, kyselo s citrónovou kůrou