Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35762
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
675 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
30 g Olivy bez pecky
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
8 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
700 g Telecí kýta
1,5 dl Víno červené
3 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 537kJ
11% Sacharidy 38 g
28% Tuky 21 g
28% Sodík 567 mg
80% Bílkoviny 45 g

Telecí po italsku postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme ve velké pánvi máslo, osmahneme na něm kostky brambor, dokud nezačnou hnědnout. Poté je z pánve vyndáme a dáme stranou. Do pánve vložíme telecí řízky a z každé strany je osmahneme, dokud se maso neuzavře. Vyndáme z pánve a dáme stranou.

2

Osmahneme v pánvi pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme do pánve mouku a rajčatový protlak a minutu povaříme. Postupně přiléváme červené víno a kuřecí vývar a vymícháme hladkou omáčku. Dáme zpět do pánve brambory a telecí řízky. Přidáme pokrájená rajčata, bazalku, olivy, sůl a pepř.

3

Vše vložíme do zapékací mísy a v předehřáté troubě pečeme 60 minut. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept