Filety ze sumce na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety ze sumce na zelenině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 35763 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej rostlinný |
50 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Sumec filety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 548,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Sumec filety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety ze sumce na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté filety ze sumce osušíme, osolíme, opepříme a opečeme v pekáči (nebo na velké pánvi) na oleji. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
2 | Do výpeku přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a dusíme ji téměř doměkka. Potom vložíme opečené filety. |
3 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
4 | Před podáváním dochutíme citronovou šťávou a nakrájenou pažitkou. |
5 | Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory. |