Jednoduchý recept

Bramborová polévka s hříbky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 35764
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

300 g Brambory
4 stroužek Česnek
100 g Cibule
500 g Hříbky čerstvé
10 g Kmín celý
5 g Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká
5 g Pepř černý mletý
5 ml Polévkové koření Maggi
50 g Sádlo škvařené
20 g Sůl
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 051kJ
8% Sacharidy 29 g
18% Tuky 14 g
99% Sodík 2 g
13% Bílkoviny 8 g

Bramborová polévka s hříbky postup přípravy receptu:

1

Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, hříbky očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo a na něm orestujeme plátky hříbků. Přisypeme cibuli s kmínem a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Zalijeme vodou, ochutíme solí, pepřem, přidáme česnek a majoránku. V trošce vody rozmícháme mouku a jakmile se polévka začne vařit, za stálého míchání vlijeme do polévky. Vaříme nejméně půl hodiny, potom přidáme brambory a dovaříme. Podle chuti přidáme polévkové koření a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept