Hříbková polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbková polévka s bramborami
Hříbková polévka s bramborami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35766 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Hříbky čerstvé |
2 g | Kmín drcený |
5 g | Majoránka |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
5 ml | Polévkové koření |
50 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 480,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbková polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, očištěné a omyté hříbky na plátky, česnek prolisujeme. |
2 | Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme brambory, hříbky, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. V pánvi ze sádla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku a opatrně ji přidáme do polévky, metlou dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Ochutíme česnekem, majoránkou, kmínem, polévkovým kořením a dovaříme. |