Brambory s bylinkami pečené na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s bylinkami pečené na pivu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35775 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
250 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Na zálivku | |
---|---|
6 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Libeček |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sýr Niva (Rokfór), Česnek, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s bylinkami pečené na pivu postup přípravy receptu:
1 | Česnek rozdrtíme, bylinky jemně nasekáme, přidáme sůl, pivo a rozmícháme. |
2 | Syrové brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a nakrájíme na půlky. Poté je vložíme do pekáče, přelijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 minut. Následně zasypeme rozdrobenou Nivou a necháme v troubě dopéct. Pivo se musí vypéct. |
Poznámka
Servírujeme teplé.