Špenátový salát se sýrem a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát se sýrem a chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35776 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Chléb celozrnný pšeničný |
500 g | Chřest zelený |
250 g | Jahody zahradní |
5 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Šalotka |
300 g | Špenát listový čerstvý |
2 špetka | Sůl |
480 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 81,5mg |
Draslík | 685,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Jahody zahradní, Med včelí, Ocet vinný, Pepř bílý, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tuk, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej olivový, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát se sýrem a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme a vaříme v osolené vodě 5 minut. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Tymián opereme a natrháme nadrobno. Čestvé špenátové listy opereme, přelijeme vroucí vodou a necháme okapat. Šalotku nasekáme nadrobno a necháme ji zesklovatět na rozpáleném oleji. Do oleje se šalotkou přisypeme natrhaný tymián a směs opepříme a osolíme. Takto připravené ingredience smícháme. Na tuku v ohnivzdorné misce upečeme sýr s kostkami chleba, pokapanými medem, v troubě. Pak smícháme zbylý olej, ocet a med a dochutíme solí a pepřem. |
3 | Servírujeme teplé tak, že osmahlou směs polijeme zálivkou, na zálivku položíme opečený sýr a po obvodu talíře narovnáme nakrájené kousky jahod. |