Houbová polévka se zavářkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová polévka se zavářkou
Houbová polévka se zavářkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 35777 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Houby čerstvé |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
15 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
5 ml | Polévkové koření |
50 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 468,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová polévka se zavářkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme na plátky nakrájené houby a osmahneme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme vařit. |
2 | Do misky nasypeme mouku, přidáme špetku soli, špetku pepře, jedno vejce a vypracujeme těsto na zavářku. Na hrubém struhadle zavářku strouháme rovnou do polévky, promícháme, povaříme, dochutíme polévkovým kořením a podáváme. Můžeme posypat posekanou pažitkou. |