Bramborák s uzeným masem a pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák s uzeným masem a pivem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35780 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
180 g | Mouka pšeničná hladká |
120 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 889,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 161,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák s uzeným masem a pivem postup přípravy receptu:
1 | Vařené uzené maso nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory nastrouháme najemno a slijeme z nich vodu. |
2 | V míse promícháme brambory s masem, vejci, česnekem, pivem, kořením, solí a moukou a vymícháme hladké těsto. |
3 | Na pánev do rozpáleného oleje klademe lžící nebo sběračkou placky a smažíme z obou stran dozlatova. |