Fazolová polévka s klobásou a se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s klobásou a se zelím
Fazolová polévka s klobásou a se zelím
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35781 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Fazole |
100 g | Klobása uzená |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
5 ml | Polévkové koření |
30 g | Sádlo škvařené |
200 ml | Smetana zakysaná 14% |
10 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
150 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 10,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Smetana zakysaná 14%, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s klobásou a se zelím postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole necháme ve vodě, ve které se namáčely, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a necháme vařit. Kysané zelí propláchneme, trochu pokrájíme a přidáme k fazolím. |
2 | Klobásu nakrájíme na kolečka, v pánvi na sádle ji osmahneme a přidáme do polévky i se sádlem ve kterém se smažila. Mouku rozmícháme ve smetaně, přimícháme do polévky, dobře rozmícháme a dovaříme. Dochutíme polévkovým kořením a podáváme. |