Stryky – bramborák se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Stryky – bramborák se švestkami
Stryky – bramborák se švestkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35785 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
100 g | Cukr krystal |
2 polévková lžíce | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
40 g | Mandle |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Švestky |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krystal, Mandle, Sádlo škvařené, Sůl, Švestky, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Stryky – bramborák se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté švestky rozpůlíme, dáme do mísy a prosypeme krystalovým cukrem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme je do mísy, přebytečnou vodu z brambor slijeme a smícháme je s vajíčkem, solí, moukou a zázvorem. Těsto musí být polohusté. |
2 | Plech potřeme sádlem a rozehřejeme ho. Bramborové těsto rozetřeme po celé ploše, položíme na něj švestky, do poloviny švestek vložíme oloupané mandle. Stryky – bramborák se švestkami dáme do předem rozpálené trouby péct. Pečeme dozlatova při 200 °C přibližně 35–45 minut. |
3 | Upečené „stryky“ rozkrájíme na porce, posypeme práškovým cukrem s vanilkou a podáváme. |