Recept

Stryky – bramborák se švestkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35785

Ingredience

800 g Brambory
100 g Cukr krystal
2 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
40 g Mandle
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Zázvor mletý
500 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 912kJ
21% Sacharidy 74 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 257 mg
22% Bílkoviny 12 g

Stryky – bramborák se švestkami postup přípravy receptu:

1

Omyté švestky rozpůlíme, dáme do mísy a prosypeme krystalovým cukrem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme je do mísy, přebytečnou vodu z brambor slijeme a smícháme je s vajíčkem, solí, moukou a zázvorem. Těsto musí být polohusté.

2

Plech potřeme sádlem a rozehřejeme ho. Bramborové těsto rozetřeme po celé ploše, položíme na něj švestky, do poloviny švestek vložíme oloupané mandle. Stryky – bramborák se švestkami dáme do předem rozpálené trouby péct. Pečeme dozlatova při 200 °C přibližně 35–45 minut.

3

Upečené „stryky“ rozkrájíme na porce, posypeme práškovým cukrem s vanilkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept