Dušené smrže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené smrže
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35790 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
4 g | Paprika mletá sladká |
50 g | Pažitka |
700 g | Smrže čerstvé |
6 g | Sůl |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 27,7mg |
Draslík | 123,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smrže čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené smrže postup přípravy receptu:
1 | Smrže očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme houby a krátce osmahneme. Zakryjeme poklicí a necháme dusit doměkka. Osolíme, vmícháme papriku a nakonec zakysanou smetanu s moukou. |
2 | Povaříme, až omáčka zhoustne, podáváme s nasekanou pažitkou. |