Jednoduchý recept

Trnávské švalky – mléčná polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 7 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35791
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 l Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 150kJ
6% Sacharidy 21 g
22% Tuky 16 g
6% Sodík 117 mg
20% Bílkoviny 11 g

Trnávské švalky – mléčná polévka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce si dáme vařit mléko se solí.

2

V misce si vyšleháme kapání: 1 vejce + 50 g hladké mouky.

3

Když se mléko začne vařit, přes vidličku za stálého promíchávání nakapeme kapání do mléka – švalky.

4

Kapání krátce povaříme, dochutíme máslem a mléčnou polévku podáváme.

Poznámka

Mléčnou polévku podle chuti můžeme osladit. Sladkou polévku podáváme převážně dětem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept