Trnávské švalky – mléčná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 7 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trnávské švalky – mléčná polévka
Trnávské švalky – mléčná polévka
Celkový čas: | 7 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35791 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 95,3mg |
Draslík | 19,5mg |
Vláknina | 787,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trnávské švalky – mléčná polévka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce si dáme vařit mléko se solí. |
2 | V misce si vyšleháme kapání: 1 vejce + 50 g hladké mouky. |
3 | Když se mléko začne vařit, přes vidličku za stálého promíchávání nakapeme kapání do mléka – švalky. |
4 | Kapání krátce povaříme, dochutíme máslem a mléčnou polévku podáváme. |
Poznámka
Mléčnou polévku podle chuti můžeme osladit. Sladkou polévku podáváme převážně dětem.