Bramborák s kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák s kysanou smetanou
Bramborák s kysanou smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35792 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 397,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák s kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a do mísy na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme nastrouhaný česnek, nadrobno nakrájené škvarky, rozklepneme celé syrové vejce, podle potřeby mouku, dochutíme solí, pepřem, posypeme majoránkou a dobře těsto promícháme. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a na něj naběračkou lijeme těsto, tvoříme menší placky, které pečeme z obou stran dočervena. |
Poznámka
Bramboráky podáváme teplé, polité kysanou smetanou, samotné, ale můžeme podávat také jako přílohu k masu a polévkám.