Bůček v zelí a rajském protlaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bůček v zelí a rajském protlaku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35797 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
20 g | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
4 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
8 g | Sůl |
300 g | Vepřový bok |
2 dl | Voda pitná |
1200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Cukr krupice, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bůček v zelí a rajském protlaku postup přípravy receptu:
1 | Bůček nakrájíme na menší kostky a na pánvi opečeme. Na vypečeném tuku z bůčku osmažíme cibuli nadrobno, přidáme zelí nakrouhané na nudličky a opečený bůček a necháme dusit doměkka, případně podléváme vodou. Přidáme protlak, osolíme, opepříme, osladíme, vmícháme světlou jíšku z másla a mouky a povaříme do zhoustnutí. Podáváme s vařenými bramborami. |