Jednoduchý recept

Telecí žebírko přírodní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 358
Kategorie: Maso

Ingredience

450 ml Hovězí vývar základní
100 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Sůl
1500 g Telecí ledviny
150 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 559kJ
1% Sacharidy 4 g
37% Tuky 28 g
79% Sodík 2 g
45% Bílkoviny 25 g

Telecí žebírko přírodní postup přípravy receptu:

1

Telecí pečeni (ledvinu) opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírko, mírně je naklepeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme (maso musí být propečené i u kosti) a vyjmeme.

2

Výpek zaprášíme trochou prosáté mouky, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.

3

Nakonec šťávu zjemníme máslem a velmi krátce v ní prohřejeme opečené žebírko.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Stejným způsobem připravíme i vepřové žebírko.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept