Polévka s houskovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s houskovými knedlíčky
Polévka s houskovými knedlíčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 35800 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1200 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 ml | Olej olivový |
10 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
5 ml | Polévkové koření |
40 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
80 g | Žemle tuková |
50 ml | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 77,6mg |
Draslík | 259,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Polévkové koření, Žemle tuková, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s houskovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, strouhanku, housky namočíme v mléce a vyždímané přidáme do mísy, přidáme vejce, máslo, osolíme, opepříme, přisypeme posekanou pažitku a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme menší knedlíčky, které v pánvi na rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova. |
2 | Vývar necháme projít varem, ochutíme polévkovým kořením a vegetou. |
3 | Do talířů vložíme porci knedlíčků a zalijeme ochuceným vývarem. Můžeme doplnit posekanou petrželkou. |