Srnčí se sladkokyselou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí se sladkokyselou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35801 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
25 g | Fazolové klíčky |
100 g | Fazolové lusky zelené |
225 g | Kompot ananasový |
100 g | Kukuřice |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
350 g | Srnčí maso |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 561,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Fazolové klíčky, Fazolové lusky zelené, Kompot ananasový, Med včelí, Ocet vinný, Olej rostlinný, Paprika červená, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Omáčka sojová světlá, Sherry brandy, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí se sladkokyselou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky pokrájíme na kousky dlouhé 2,5cm. Rozkrojíme podélně papriku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na kusy velké 2,5cm. Odřízneme stopky ze zelených fazolek a upravíme kukuřičné klásky. |
2 | Z masa odřízneme tučné části a maso nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej ve woku a osmahneme na něm maso, zázvor a rozetřený česnek. K masu přimícháme papriku, fazolky, jarní cibulky, kukuřičky, vinný ocet, sherry, sójovou omáčku a med. Vše dusíme zhruba 5 minut. |
3 | Na závěr zlehka vmícháme kostky ananasu, fazolové klíčky a krátce prohřejeme. Ihned podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.