Kuře nadívané jarní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře nadívané jarní zeleninou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35802 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hrášek |
1 ks | Kedlubna |
1200 g | Kuře |
0,5 ks | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 377,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Kedlubna, Kuře, Květák, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře nadívané jarní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme na pánev se lžící rozehřátého másla, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Přidáme vejce a vše rychle zamícháme s trochou hladké mouky. |
2 | Připravenou nádivkou naplníme očištěné a omyté kuře, zašijeme nebo sepneme jehlami. Kuře na povrchu osolíme a pečeme na pekáči na zbylém másle ve vyhřáté troubě. |
3 | Upečené kuře naporcujeme a podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |